top of page

Glade Nyheter:

Gladmelding 1,november 2019:

I november delte vi ut 18 nettbrett vi hadde med oss til Nepal. De fleste ble gitt fra Helseundersøkelsen i (Nord-)trøndelag, men også andre giverglade mennesker bidro.

Denne gangen valgte vi å dele ut til ei skole som ble gjenoppbygget med øokonomisk støtte fra japan etter det store jordskjelvet i 

 som  i utgangspunktet hadde 1 PC og 2 nettbrett til bruk for 300 elever. Det sier seg selv at det mange vil si er en liten gave, utgjør en veldig stor forskjell. Det ga de også uttrykk for.

Vi vil fortsette å oppmuntre til at alle som har pent brukte  nettbrett av nyere årgang og som ikke er i bruk kan kontakte oss, slik at vi kan ta de med neste gang vi drar nedover, sannsynligvis på slutten av februar eller i beg. av mars 2020.

Hva om alle som leser dette kan tenke igjennom om de kjenner noen som har et nettbrett som de kan gi bort? Hva om en bedrift har noen nettbrett som ikke blir brukt?

I tillegg har vi fortsatt behov for penger til transport av utstyret.

Penger kan vippses på eget kontonr. til Line i Nepal.

Knr: 4484 15 11864, merk bidraget: div.transport

Gladmelding 2,november 2019:

Vi har fått massevis av strikka ullsokker dette året. Sokkene skal deles ut på et sykehus.

Vi har valgt å dele ut sokkene på et sykehus fordi barn og voksne i ulike aldre vil komme dit og personalet vil lett se hvem som virkelig trenger en slik gave. Bilder vil legges ut derfra, før jul.

Vi blir kjempeglade om givergleden fortsetter, den betyr mye.

 

Er det noen som vil støtte våre prosjekt mer generelt med penger vil disse gå til innkjøp av feks jakker, skolesaker og noe leker.

Penger kan vippses på eget kontonr. til Line i Nepal. 

Knr: 4484 15 11864, merk bidraget: div. innkjøp.

 

Som vanlig vil alle gaver og penger bli brukt til formålet.

Det betyr at ikke en eneste % blitt brukt til administrative utgifter.

-----------

I oktober  2019 drar jeg nedover til Nepal igjen. Da tar jeg med meg nettbrett knyttet til gjennomføring av vårt sosiale prosjekt. Det betyr mye å få støtte fra bedrifter og privatpersoner som har pent brukt utstyr.

I sommer har vi fått endel nettbrett i gave fra HuNT, i Trøndelag og er ypperlig å bruke videre på en skole i Nepal og er et bidrag som vi er veldig takknemlig for.

Dette ønsker vi mer av i 2019:

 

Vi ønsker flere nettbrett av nyere årgang som er pent brukt, eller ubrukte som skal fordeles til skoleklasser.

På barnehjemmet  jeg jobbet i 2018, er det årlig behov for min. 5 pent brukte evt ubrukte PCer.

Disse skal benyttes for jentene som er ferdige med sitt siste år på skolen mens de er på barnehjemmet. For jentene betyr det at de også må begynne å bygge livet på egen hånd, ett annet sted,dersom de er uten familie eller ikke har familie som ønsker dem tilbake. En slik mulighet kan bidra til å øke kunnskapen om hvordan de fremover kan benytte PC som hjelpemiddel og vil øke sjansene for at de vil kunne begynne på universitet, eller tilegne seg annen kunnskap slik at de kan øke muligheten for å nå sine drømmer. Fra de slutter på skolen og de skal forlate barnehjemmet har de tre måneder de kan bo på barnehjemmet. Denne tiden kan benyttes til å lære seg å benytte PC. som hjelpemiddel. Kan noen hjelpe?

Økonomisk støtte: For at arbeidet skal kunne gjenomføres på best mulig måte hadde det vært gledelig å få økonomisk støtte til frakt av utstyr, og noe opplæring i bruk av nettbrett.

All støtte mottaes med takk og kan betales inn på

Line i Nepal sitt kontonr: 44841511864, merk "sosialt prosjekt"

eller

Vipps: Line i Nepal tlf: 99153396, merk"sosialt prosjekt"

Andre gaver: det vil fortsatt være mange som setter pris på å få hjemmestrikka lugger o.l. Vi har allerede en mengde med lugger som venter på å bli delt ut når jeg kommer dit. Dette forsøker vi å gjøre samtidig som vi besøker utvalgte skoler, pga reiselengde, reisetid og svært dårlige veier enkelte steder.

bottom of page